Persoonlijke stukjes

Hier is te lezen wie er leiding geven op de Cornelis Tromp Groep 14 en wat zij in het dagelijks leven naast scouting doen.

 • Wie zijn toch die lieve leiding van de bevers, klik hier.
 • Voor een nadere kennismaking met de leiding van de welpen, klik hier
 • Meer weten over de waterscoutsleiding, klik hier
 • Als je nieuwsgierig bent naar alle overige leiding, klik hier

Contributie

Als lid van een vereniging betaal je contributie, ook bij Scouting. Hoeveel contributie je betaalt,

verschilt per leeftijdsgroep (speltak). Dit omdat elke speltak andere behoeften heeft en werkt met andere materialen.

 Voor het seizoen 2019-2020 is de contributie vastgesteld op:

Bevers

€130,-

Per seizoen

Welpen

€160,-

Per seizoen

Waterscouts

€190,-

Per seizoen

Wilde Vaart

€190,-

Per seizoen

Loodsen

€180,-

Per seizoen

In de contributie is het onderstaande niet inbegrepen en dit dient apart betaald te worden;
(de leiding van de desbetreffende speltak kan u er meer over vertellen).

 • kampweekenden
 • jaarlijkse zomerkamp
 • Scoutfit (uniform blouse)
 • installatiepakket

Leiding

Hallo!

Wij zijn de leiding van de Cornelis Tromp Groep, wil je meer weten over de leiding van Cornelis Tromp Groep, neem dan ook eens een kijkje bij de Persoonlijke stukjes.

Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Als Cornelis Tromp Groep vinden wij het belangrijk dat dit kan gebeuren in een omgeving waar fysieke en sociale veiligheid gegarandeerd is, zowel voor vrijwilligers als voor onze leden. Wij willen er dan ook voor zorgen dat alle leden in een veilige omgeving kunnen bloeien en groeien. Om dit zoveel mogelijk te waarborgen hebben wij als groep, samen met Scouting Nederland, een aantal stappen ondernomen:

 1. Voor het uitoefenen van een functie binnen de Cornelis Trompgroep is het noodzakelijk dat betrokkene een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), afgegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, heeft overlegd waaruit blijkt dat tegen de benoeming geen bezwaar bestaat. De Verklaring Omtrent het Gedrag dient vóór (eerste) benoeming aangevraagd te worden. Zie ook: https://www.scouting.nl/bestuur-en-organisatie/veiligheid/sociale-veiligheid/in-veilige-handen/vog
 2. Daarnaast is er een gedragscode opgesteld, deze is hier te vinden: https://www.scouting.nl/downloads/bestuur-en-organisatie/veiligheid/sociale-veiligheid/310-gedragscode
 3. Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties.

Meer informatie over het Landelijk opvangteam is hier te lezen.”

 

Loodsen

Hallo!

Wij zijn de kickuh gastuh loodsen van de Cornelis Tromp groep 14 te Rotterdam.

Onze specialiteiten zijn greppelen, popcorn bakken en bierploppen. Kom ook gerust eens langs voor een sapje en een nootje!

Ook dit jaar hebben de Loodsen alleen maar leuke dingen gedaan. Kilometers gereisd per voet en per auto, gekampeerd, tosti’s gebakken, feest gevierd, nieuwe mensen leren kennen, gekookt en tussendoor ook nog leiding gegeven. Want het leven van de moderne Loods bestaat niet alleen uit feestvieren. Op zaterdag wordt er met veel plezier hard gescout op beide locaties. Na de opkomsten komen we met z’n allen bij elkaar om lekker bij te komen en snode plannen te smeden voor de toekomst.

Naast leiding geven en leuke dingen doen wordt er ook elke zaterdag gekookt. Het zijn dan wel geen drie sterren menu’s maar er komt wel elke zaterdag een redelijk verantwoorde maaltijd op het bordje.