Halloween met de bevers!

Halloween staat voor de bever deur. Of beter gezegd, achter de deur. Hier kwamen de bevers achter toen ze het clubhuis in wilde gaan. Het was omgetoverd tot een heus spookhuis! De bevers lieten zich niet kennen en wilde dol graag naar binnen.
 

Lees meer: Halloween met de bevers!

Buiten ravotten met de bevers

Afgelopen zaterdag, bij de vrije tijd, gingen enkele jongens een vlot maken van een aantal pallets en kisten. Dat bleek toch lastiger dan ze verwacht hadden. Het wilde namelijk niet echt vlotten.

Toen de jongens een drinkpauze namen en een ballengooi spel met Professor Plof gingen doen, hebben enkele meiden verder geknutseld aan het vlot. En deze werd een stuk mooier/beter. 

Lees meer: Buiten ravotten met de bevers

Halloween met de bevers

Halloween, altijd spannend bij de bevers!

Deze week is het clubhuis omgetoverd tot een spookhuis!
Met een zaklantaren in de aanslag, en Plof in de buurt, hebben de bevers omstebeurt een bezoekje gebracht, onder het motto: "Even kijken of de kust veilig is!"

 

Vuur maken met de bevers

De bevers onderzoeken nu iedere week welke materialen bruikbaar zijn om een vuurtje aan te steken.

Vandaag kozen ze uit onze grote collectie mogelijkheden:

  • De olijfolie. Maar dat werkt niet. Met koude olijfolie bereik je niets
  • Als we wattenbolletjes in die olijfolie doen?  Dat werkt wel, vette wattenbolletjes…………daar kan je je vuur mee aan de praat krijgen
  • Chips. Daar zijn we mee bezig op de foto. Chips geven een leuk vuurtje omdat ze in het frituurvet gelegen hebben. Dus heel geschikt om je kampvuur aan te steken. Plof gaf aan elke bever wat chips om op het vuur te doen. Helaas gooiden ze die met handenvol bovenop de vlammetjes………..die daardoor geen zuurstof meer kregen……..vuur weg! Sterre laat hier zien dat je met wat licht ontvlambaar materiaal de nasmeulende chips weer in de vlammen krijgt.

Bijzondere Beveropkomst

Vandaag hebben we drie nieuwe bevers geïnstalleerd. Samen met de ouders en de opa's en oma's hebben we daarna geopend en het spel "Levend schilderij" gespeeld. Het was een echt feest!
Daarna hebben we pepernoten gebakken boven het kampvuur. Zoals je kan zien was het deeg eerst een tikkie nat maar een goede scout weet hoe je dat moet herstellen.

Meer artikelen...

  1. Nieuwe beverleiding!