Logboek Pinksterkamp 2018

Naar goede gewoonte, houden de waterscouts tijdens hun kampen altijd een logboek bij, waarin zij al hun belevenissen beschrijven. Tijdens het corvee wordt het logboek iedere keer weer netjes bijgewerkt door één of meerdere waterscout(s), van de bak die op dat moment aan de beurt is om het logboek te schrijven. In dit logboek lees je het verslag van het Pinksterkamp van 2018, aan de Rottemeren.

Vrijdag 18 mei (avond):

We moesten uiterlijk om 17 uur bij het clubhuis zijn om de boten in te laden en te vertrekken naar de Rottemeren. De Bries had zoals altijd weer de meeste spullen bij zich en de Wervelwind het minst. We zijn uiteindelijk vertrokken rond 17:20. Toen we door de sluis waren was het ieder voor zich, we moesten of een sleepje regelen of zelf roeien/wrikken. De Bries had een sleepje tot de Irenebrug samen met de Passaat. Toen viel Leonard in het water toen hij probeerde te wrikken. Uiteindelijk hadden we een afspraak met die mensen dat zij even moesten wachten bij de brug en dan zouden ze ons later inhalen.

Toen ons sleepje aan kwam varen, zat er een groot schip naast ons en toen voer ons sleepje aan de andere kant van de grote boot en zag ons dus niet. Uiteindelijk hebben we een sleepje kunnen krijgen van de Calandtroep en waren we net voor donker op het terrein. Halverwege het opzetten van onze tent het werd het wel donker. Toen gingen we half 12 naar bed.

Berend (Bries)

Zaterdag 19 mei (ochtend)

We werden rond 8 uur wakker gemaakt en we gingen rond 8:30 ontbijten. Toen hadden de bootsen een eigen spel bedacht: we moesten een stuk piepschuim aan onze boten vastmaken en dan moesten we in andermans piepschuim proberen te prikken. De bootsen zaten in de Typhoon (motorboot) en als je in de laatste 10 minuten bij de Typhoon prikte kreeg je een bonuspunt. En het spel is gewonnen door de Bries! Daarna gingen we terug naar de kampplaats en hadden we even vrije tijd.

Brighid en Betsy (Bries)

Zaterdag 19 mei (middag)

Na de vrijetijd gingen we lunchen. Hierna gingen we een stukje verderop een spel doen, waarbij we als boten naar havens (posten) moesten. Elke leiding was een stad dus bijvoorbeeld Antwerpen, London en Amsterdam. We kregen een papiertje met onze reisbestemmingen en moesten naar deze toe varen (lopen) in de goede volgorde. MAAR er waren natuurlijk ook tikkers, dit waren Jurjen en Tom. Dit spel was gedaan in tweetallen en het tweetal van Leonard en Carlo won. Na dit spel was het ongeveer 3 uur en van toen tot half 7 hadden we vrijetijd. Rond 6 uur kwam Timo!!!! Daarna gingen we hamburgers eten.

Berend (Bries)

Zaterdag 19 mei (avond)

Na het eten gingen we een handelsspel op het water spelen. Hierbij moest met muntjes spullen kopen om een straat/dorp/stad te bouwen. Onze bak had eerst een grote achterstand totdat Jos kwam toen haalde we achterstand in, maar we hadden toch verloren. Bries en Passaat waren gedeeld eerste bij het spel. Na het spel hadden we een verjaardag van Ruben, daarna moesten we naar bed rond 23:00.

Xiao, Roel, Joris (Wervelwind)

Zondag 20 mei (ochtend)

Na het ontbijt hadden we een spel gedaan waarbij we kaartjes met CWO-vragen moesten vinden. Als we alle kaartjes hadden, moesten we de antwoorden aankruisen en voor elk goed antwoord krijgen we een extra marshmallow bij het kampvuur vanavond. De Bries had 20 vragen goed, de Wervelwind 22 goed en de Passaat had er 41 goed.

Roel, Joris en Xiao (Wervelwind)

Zondag 20 mei (middag en avond))

‘s Middags hebben we veel vrije tijd gekregen en toen hebben een paar mensen gezeild en toen was het moment ook dat je mocht zwemmen. We moesten ook in die vrije tijd een marshmallow stok zoeken voor het kampvuur wat we gingen maken in de avond. Daarna moesten de boten aftuigen en ervoor zorgen dat ze klaar waren om te varen naar het waterscoutsclubhuis. Toen dat was gedaan gingen mensen takken zoeken voor het kampvuur, en werd het in de kampvuurkuil gelegd. Daarna gingen we eten en we aten pasta met rode saus. Toen we klaar waren met eten gingen we nog geen toetje eten want dat was bevroren… We gingen daarna met balken A’s maken, en toen ging iemand er in het midden staan en door middel van een paar touwen werd de A in evenwicht gehouden door mensen die die touwen strak hielden. Daarna gingen we rond de kampvuurkuil zitten met onze geslepen tak om een paar marshmallows te roosteren. Daarna was het tijd om tanden te poetsen en te gaan slapen.

Ruben (Passaat)

Maandag 21 mei (ochtend)

In de ochtend gingen we tassen inpakken en slaapzakken oprollen en hetzelfde met matjes/ luchtbedden. Toen gingen we ontbijten en gingen we eindelijk het toetje van gisteravond eten alleen was het nu klonterig.  En toen moesten we corveeën.

Ruben (Passaat)

Maandag 21 mei (ochtend/ middag)

Na het corvee waren de waterscouts nog niet klaar met het werk dat moest gebeuren. Op de laatste kampdag moeten alle spullen natuurlijk weer netjes opgeruimd worden, zodat alles in de boten mee terug kan naar Rotterdam. In rap tempo braken de waterscouts dan ook hun tenten af, werden alle spullen verzameld en naar de boten gesjouwd en werd alle bagage netjes in de vletten geladen. Dit ging zo snel dat er nog tijd was voor een paar spelletjes op het kampterrein. Zo speelden we de klassiekers “iemand is hem, niemand is hem”, poortbal en Hollandse Leeuwen, maar speelden we ook eindelijke weer het kippenspel met elkaar, woep-woep!

Uiteindelijk was het om 13 uur de hoogste tijd om terug te gaan varen naar het clubhuis. De vletten kozen het ruime sop en omdat de waterscouts die kamp al ontzettend veel geroeid hadden (kijk maar naar al die extra grote, gegroeide spierballen!) werden de boten teruggesleept naar Rotterdam. Daar aangekomen moesten we nog even wachten totdat we het sluisje door konden, een tijd die gelukkig werd opgevuld met het eten van snoepjes die door de leiding in het rond werden gestrooid. Tot slot moesten natuurlijk de boten nog worden uitgeladen, maar daarna was het toch echt tijd om weer lekker richting huis te gaan, richting eigen douche en bed!

Jurjen (leiding)

 

ozio_gallery_nano