Het nieuwe seizoen voor alle scouts is van start!

Op zaterdag 1 september kwamen alle leden van de Cornelis Tromp Groep bijeen om de start van het nieuwe seizoen te vieren. De bevers, welpen en waterscouts liepen de elf Friese steden langs om zwemmer Maarten van der Weijden alsnog zijn zwemtocht helpen te voltooien. In elke stad was een wilde vaarder, een loods of een leiding aanwezig om de andere scouts te helpen met de opdrachten, zo werden er bijvoorbeeld puzzels opgelost, snoepjes opgedoken en nog veel meer. Aan het einde van de dag waren alle stempels van de Friese steden in het bezit en konden wij alsnog Maarten van der Weijden helpen met zijn toch voor het goede doel en deze volbrengen!

 

ozio_gallery_nano

Nieuwe foto's online!

Afgelopen weken zijn er weer nieuwe foto's gepost op de website.

ZO kun je de belevenissen van de welpen op hun Hemelvaartskamp hier bekijken en de kiekjes van de 24-uursrace waar de waterscouts, wilde vaart en leiding aan mee deden zijn hier te vinden.

 Kom je een foto tegen die je super leuk vindt en zelf als achtergrond wil op je telefoon, laptop of wat je maar kunt verzinnen? Dan kun je heel eenvoudig de foto downloaden door op de details van de foto te klikken, veel plezier!

Jantje Beton collecte is weer van start!

Van maandag 5 tot en met donderdag 8 maart lopen de waterscouts, wilde vaart en loodsen de jaarlijkse jantje beton collecte in het kleiweg kwartier. Zaterdag 10 maart gaan wij met z'n allen collecteren in de stad. Mocht er dus deze week 's avonds bij u aangebeld worden doe dan vooral open of kom zaterdag langs in de stad en bezorg ons een mooie opbrengst!

Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de scouting gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Nieuw hekwerk voor het clubhuis van de bevers en welpen

Begin dit jaar heeft onze groep ook last gehad van de storm, zo is onze enorme populier omgewaaid, gelukkig niet naar de kant van het clubhuis. Ondanks we geluk hebben gehad, moesten er toch de nodige dingen geregeld worden. Zo heeft de gemeente Rotterdam de boom voor ons opgeruimd en is op zaterdag 14 april het compleet beschadigde hekwerk vervangen voor een heel mooi nieuw gaashek waar we de komende jaren weer mee vooruit kunnen! Benieuwd naar de foto's? Lees meer!

6 januari het nieuwe jaar in met de Cornelis Tromp!

Beste leden en ouders/verzorgers,

Allereerst uiteraard de allerbeste wensen voor 2018! 

Zoals gebruikelijk zullen we het jaar starten met de gezamenlijke nieuwjaarsopkomst voor alle leden. Op zaterdag 6 januari verzamelen we vanaf 13.45 uur op de Strekkade 33a. We willen jullie dringend verzoeken om uiterlijk 5 voor 2 aanwezig te zijn, zodat we echt om 14.00 uur kunnen beginnen! We zullen om ±16.00 uur klaar zijn met het spel en hopen dan iedereen te kunnen verwelkomen op de aansluitende nieuwjaarsreceptie, waar we met elkaar het glas heffen op een nieuw succesvol scoutingseizoen.

Mocht je om wat voor reden dan ook verhinderd zijn voor het spel? Vergeet je dan niet op tijd af te melden bij je eigen teamleider, zodat we daar rekening mee kunnen houden tijdens de voorbereidingen van het spel.

We hopen jullie allemaal op 6 januari te zien!