Afscheid Alex als WS leiding

De waterscouts hadden afgelopen zaterdag een hele bijzondere opkomst! Na jaren leiding te zijn geweest bij de waterscouts, nam Alexander afscheid als leiding.

Tijdens de speciale afscheidsopkomst bakten de waterscouts pannenkoeken en werd archery tag gespeeld, een soort lasergame maar dan met pijl en boog! Helaas hadden we ook een uitdaging, want net op deze dat kon Alexander er niet bij zijn omdat hij in quarantaine zat!

Zijn afscheidscadeau werd dan ook langsgebracht, waarna er digitaal toch nog even afscheid werd genomen. Op deze plek willen we Alexander nog een keer bedanken voor zijn tijd als leiding, bij de waterscouts, maar daarvoor ook bij de welpen!

Ijs curling!

Het was weer een tijdje geleden dat onze waterscouts aan het Prinsemolenpad te vinden waren. Na twee maanden zonder opkomsten, kon vandaag de vlag weer gehesen worden! En vandaag was het natuurlijk gelijk een bijzondere opkomst, want de waterscouts konden bewijzen dat ze het water niet alleen per boot, maar ook goed op de schaats aankonden! Er werd dan ook volop gegleden over de Voorplas en zelfs een potje autobanden-curling gedaan. Een geslaagde eerste opkomst van hopelijk weer een boel opkomsten in de komende tijd!

ozio_gallery_nano

De waterscouts bereiden zich voor op het zomerkamp!

Het is nog even zes weekjes wachten, maar dan is het zover: het zomerkamp van de waterscouts! Vandaag werd alvast een aantal voorbereidingen op kamp getroffen. Het is tenslotte alweer bijna een jaar geleden dat de waterscouts tenten hebben opgezet. Gelukkig wisten onze waterscouts nog uitstekend hoe dit moest en stonden de tenten weer in no time overeind! Een goede oefening voor over zes weken dus!

ozio_gallery_nano

Waterscouts Zomerkamp

Coronajaar 2020 stond helaas ook in het teken van annuleringen. Veel evenementen konden niet doorgaan. Ook voor de Waterscouts was het lange tijd onzeker of het Zomerkamp wel door kon gaan. Zeker met een ingekort opkomstenseizoen zou het zomerkamp nog een mooie afsluiting van een Scouting-seizoen kunnen betekenen. En toen was het hoge woord eruit: onder de voorwaarde dat je een “Kampbubbel” zou inrichten – wat inhield dat je zoveel mogelijk contact met de buitenwereld moest vermijden – mocht je op kamp. Yes! We mochten op kamp!

Lees meer: Waterscouts Zomerkamp

Winteronderhoud

De waterscouts zijn de afgelopen twee weken weer volop bezig geweest met hun boten! Helaas is het alleen niet altijd goed weer. Vorige week gingen de waterscouts dan ook binnen aan de slag, om hun eigen model-lelievletjes te knutselen. Gisteren werd gewoon weer keihard aan de echte boten gewerkt en werden de vletten weer voorzien van een mooi laagje verf. Benieuwd naar welke kleur? Check dan vooral de foto’s, dan zie je dat snel genoeg!

ozio_gallery_nano