Jungle Book bij de welpen

De welpenopkomst van vandaag stond in het teken van de figuren uit Jungle Book die bij ons leiding zijn, zoals Raksha en Bagheera. We begonnen de dag met een ouderwets potje ziekenhuistikkertje met Raksha de moederwolf,

Lees meer: Jungle Book bij de welpen

Terugblik op 2020 vanuit de Welpen

2020…… Zo’n jaar dat je nooit kan verwachten en eigenlijk ook niet wil verwachten. Een jaar geteisterd door een verschrikkelijk virus, waardoor menig leuke activiteit niet of aangepast kon doorgaan. Maar gelukkig zijn wij scouts (en dus ook de welpen), goed in improviseren en proberen we uit alles weer het leuke te halen. Hierdoor hebben we toch ook dit jaar weer heel veel leuke opkomsten gehad en toffe activiteiten gedaan. Met als hoogtepunt natuurlijk het zomerkamp. (Hier leest u over in de komende stukjes)

Het jaar begon uiteraard zonder zorgen. Er was geen virus en ook de winter was niet heel heftig. Hierdoor konden we nog heel veel leuke activiteiten buiten doen zoals een kampvuurtje stoken. Maar toen kwam in maart dat vervelende nieuws, dat de opkomsten helaas tijdelijk niet door konden gaan. De welpen moesten elke zaterdag thuis blijven. En dat terwijl scouting zo’n leuke break is van school (zeker nu ook de school vanaf achter de computer moest). De welpen kregen wel een leuke ABC van de leiding. Dit waren 26 opdrachtjes die allemaal met scouting te maken hadden en die ze alleen of samen met de ouders, thuis konden doen.

Maar ja, die opdrachtjes zijn natuurlijk wel leuk, maar het is echt niet zo leuk als samen met je vriendjes en vriendinnetjes op scouting te ravotten. Gelukkig kwam toch sneller dan verwacht het teken, dat de welpen weer (met een aantal extra regeltjes) naar scouting mochten. Dus dat grepen we met beiden handen aan natuurlijk. 

Intussen waren Colin en Jos van de Wildevaart al een aantal keer bij ons wezen meekijken. Zij gaven aan het leuk te vinden om het welpenteam te komen versterken. En wij zijn ook heel blij, dat zij ons komen versterken. Na de zomervakantie zijn ze dan ook geïnstalleerd als welpenleiding! Voortaan mogen jullie ze aanspreken met hun nieuwe welpennaam: Colin wordt door de welpen Chil genoemd en Jos heet Rikki Tikki Tavi.

Na de zomer moesten wij helaas afscheid nemen van een flinke groep welpen. Maar liefst 9 welpen gingen de overtocht wagen naar de waterscouts. We bleven dus met een kleine en jonge groep over. Maar gelukkig kregen we al snel weer versterking vanuit de bevers en hebben we weer nieuwe welpen van buitenaf erbij gekregen. Dus nu is de groep weer flink gegroeid naar 15 welpen!

Met deze groep hebben we weer leuke maanden beleefd. Met als hoogtepunt het aangepaste sinterklaasfeest.

Hopelijk krijgen we in 2021 weer de kans om scouting zonder beperkingen te beleven!

Jacala

World Clean Up Day

Gisteren was het World Clean Up Day. Wij welpen hebben hier ook aan meegedaan. Eerst even oefenen met een zakloop-estafette en daarna het echte werk.

Gewapend met handschoenen, vuilniszakken, tuingereedschap en een schepnet, werd ons eigen terrein, het terrein naast ons, het water en de bosjes aan de overkant flink aangepakt. Wat we vooral vonden waren flesjes, blikjes en etensverpakkingen. Uiteindelijk hadden we meer ruim 4 vuilniszakken vol plus nog een stuk het.

ozio_gallery_nano

Eerste opkomst welpen 2020-2021

Afgelopen zaterdag was de eerste reguliere opkomst van de welpen. Deze dag waren er ook 2 kijkers.

We lieten hen zien, wat we zoal doen bij de welpen.

Zo ging de helft van de groep kanoën naar het hoefijzereiland, om daar een paar potjes verstoppertje te spelen.

De andere groep ging aan de slag met vuur maken. Natuurlijk eerst materialen verzamelen. Zoals klein hout, groot hout en oud papier.

Daarna kregen ze 1 aanmaakblokje en een aansteker. En daarmee moesten ze het maar doen. En dat is gelukt zoals u ziet.

Halverwege de opkomst wisselden de groepjes om.

ozio_gallery_nano

Zomerkamp 2020

Van 18 juli t/m 21 juli waren de welpen op zomerkamp. Dit jaar was het kamp anders dan anders, vanwege de, jawel, je raad het al, coronamaatregelen. Het kamp was korter, zonder overnachtingen en op ons eigen clubhuis. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Lees meer: Zomerkamp 2020