In de eerste week van de zomervakantie gingen de welpen zoals gewoonlijk op kamp. Het zomerkamp vond plaats in Wassenaar bij scoutingvereniging de vliegende Hollander. Het clubhuis lag aan de rand van een bos in de buurt van een groot veld. We waren dicht in de buurt van het centrum van Den Haag en dus ook vlakbij het strand.

Bij aankomst op het terrein werden de welpen opgevangen door 2 hooggeplaatste Romeinen. De welpen en ouders werden onderzocht of ze wel in het plaatsje Tivoli mochten verblijven. De welpen werden natuurlijk goedgekeurd, maar de ouders die konden gelijk weer huiswaarts, daar hadden de Romeinen niets aan.

De rondleiding die de welpen kregen werd onderbroken door Romulus. Hij was zijn bouwtekening kwijt (waarschijnlijk gestolen). De Welpen kwamen erachter dat de slaaf de tekening had gestolen. Nadat de welpen dit hadden ontdekt dachten ze dat ze rustig naar het strand konden of naar het Museon, waar “toevallig” een tentoonstelling over de Romeinen was. Na deze ontspannende activiteiten gingen de welpen op zoek naar de slaaf. De slaaf had de tekening gestolen omdat hij vond dat Romulus te veel aandacht kreeg terwijl ze samen het idee voor de stad hadden bedacht. De welpen zorgde ervoor dat de slaaf en Romulus hun ruzie bijlegden. Er werd lekker gebarbecued om dit te vieren.

Het zomerkamp was een groot succes, mede door het super goede weer.