Afgelopen zaterdag, bij de vrije tijd, gingen enkele jongens een vlot maken van een aantal pallets en kisten. Dat bleek toch lastiger dan ze verwacht hadden. Het wilde namelijk niet echt vlotten.

Toen de jongens een drinkpauze namen en een ballengooi spel met Professor Plof gingen doen, hebben enkele meiden verder geknutseld aan het vlot. En deze werd een stuk mooier/beter. 

Toen de jongens dit zagen ontstond de brandende vraag: "wie is er beter in vlotten maken?". De bevers vroegen daarom of we een vlottenbouw wedstrijd wilden organiseren en daarbij het liefst jongens tegen de meiden". Het is niet echt het seizoen om het water op te gaan, maar hier kunnen we, als leiding, natuurlijk wat mee! 

Deze week zijn we begonnen met kijken waarom een vlot drijft. Een zinkend vlot is natuurlijk niet echt handig. piepschuim, Ducttape, een sinaasappel en een kastanjeschil drijven. Maar kastanjes, sommige houtsoorten, tomaten, peren, deurknoppen en dubbelgevouwen aluminiumfolie zinken. Maar wat gebeurt er als je het aluminiumfolie openklapt. Dan kan deze ineens wel drijven! 

Na deze wijze les was het tijd om de vlotten te bouwen. Piepschuim drijft, dus dat is een mooi materiaal om een vlot van te maken. En er is een lading ductape en touw aanwezig dus als het vlot niet te lang op het water ligt dan moet het hiermee zeker lukken!

Het programma, voor de beveropkomst, kan je vaak beter als leidraad gebruiken. En dat was ook deze keer het geval. Voor het maken van de vlotten lagen er ook bolletjes wol. En deze kunnen ook gebruikt worden om een hééél groot spinnenweb te maken. Daar kwamen de bevers ook achter. Dus binnen een mum van tijd was het hele terrein een warboel van draden. De ontknoping, voor wie het beste vlot heeft, ach, die laat nog een weekje op zich wachten.