Timo

Functie binnen de groep

Algemeen ondersteunend leiding

Over mij

Hallo, mijn naam is Timo.

Al sinds mijn 7e loop ik met veel plezier rond bij de Cornelis Tromp Groep. Begonnen als welp en later doorgestroomd via de zeeverkenners en wildevaart zit ik nu al flink wat jaren bij de loodsen.

In mijn wildevaart-tijd werd ik gevraagd om een keer mee te kijken als leiding bij de welpengroep. En dat beviel me zo goed, dat ik sindsdien 11 jaar lang heb leiding gegeven (waarvan een groot gedeelte ook als teamleider). Na het zomerkamp van 2022 heb ik het stokje van welpen(team)leider doorgegeven en ben ik geen vaste leiding meer. Maar jullie mogen me nog steeds Jacala noemen hoor!

Ik ben nog steeds vaak op de groep te vinden. Sowieso als loods, maar ook in de ondersteuning bij opkomsten, klussen en groepsactiviteiten.

Buiten scouting heb ik een full-time job als teamleider bij één van de bekendste winkels van Nederland. Hierin probeer ik elke dag weer een mooie winkel te presenteren en het team zo goed mogelijk te motiveren en instrueren (allemaal geleerd op scouting natuurlijk ;p). Na werk kijk ik graag een serie/film, doe ik een bordspel, probeer ik te ontsnappen uit een escaperoom of bezoek ik voetbalwedstrijden in binnen-en buitenland.

 

 

Mariska

Functie binnen de groep

Ondersteunend leiding

Over mij

Op 31 mei 1995 werd ik als 6 jarige geïnstalleerd als Bevers bij de Cornelis Trompgroep.

De jaren daarna heb ik alle speltakken doorlopen en vanaf 2005 ben ik begonnen met leiding geven bij de Bevers. Van 2010 tot en met 2012 gaf ik leiding bij de Welpen en speelde ik de rol van Malchi.  Sinds de zomer van 2014 ben ik ondersteunend leiding en organiseer ik onder andere groepsactiviteiten voor de jeugdleden. Deze vrijwillige functie biedt mij nieuwe leerervaringen en ik kan wat betekenen voor anderen. Ik haal mijn plezier uit het enthousiasme van de jeugdleden en ga graag naar de Loodsen.

In 2012 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de Hogeschool Rotterdam. Nu werk ik parttime als werkbegeleider bij het Servicebureau Humanitas Inclusief van Humanitas-DMH. Daar begeleid ik mensen met een verstandelijke beperking bij het zoeken naar een werkervaringsplaats en voeren we opdrachten uit voor verschillende bedrijven en gemeenten. Verder houd ik van lezen, ga ik graag een dagje uit en naar de bioscoop. 

 

Liselotte

Functie binnen de groep

Algemeen ondersteunend leiding

Over mij

Hoi, ik ben Liselotte maar ik luister ook naar de naam Hathi. Sinds 1994 zit ik bij de Cornelis Trompgroep. Op 6 jarige leeftijd werd ik, samen met Carlijn, geïnstalleerd als bever. In de jaren daarna heb ik alle speltakken doorlopen en tijdens mijn wilde vaarttijd ontdekte ik ook de andere kant van scouting: het leiding geven. Na een korte periode bij de bevers werd ik vaste leiding bij het welpenteam. Hier heb ik bijna 10 jaar met veel plezier leiding gegeven.  Ik haal plezier uit het enthousiasme van onze leden, het verzinnen van thema’s en programma’s en als hoogtepunt van het jaar het zomerkamp.

Maar ook buiten scouting vermaak ik mij prima! Na 8 jaar studeren (4 jaar illustratie & 4 jaar PABO) werk ik als leerkracht in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd ga ik graag op reis, teken en lees ik, speel ik graag een spelletje of ga op stap met vrienden.

 

Marinka

Functie binnen de groep

Bestuurslid

Over mij

Ahoi, ik ben Marinka en sinds 1995 (bijna) elke zaterdag te vinden op de Cornelis Tromp Groep.  Als 7 jarige startte ik mijn scouting loopbaan bij de welpen, om daarna door te stromen naar de waterscouts aan het Prinsenmolenpad. Nadat ook mijn tijd bij de Wilde vaart er op zat, wilde ik graag wat terug doen voor de groep en ben ik begonnen met leiding geven bij de waterscouts. Ondertussen hebben alle leidinggevende van toen de waterscouts vaarwel gezegd en mag ik me sinds 2013 dan ook teamleider noemen. Ik vind het leuk om de waterscouts elke week weer beter te leren zeilen in hun lelievlet zodat ze samen veilig op pad kunnen. Daarnaast zie ik het als een uitdaging een goede mix te vinden tussen instructie en spel, tenslotte staat het plezier voorop! Omdat wij het als groep belangrijk vinden de kinderen goede zeilinstructie te kunnen geven, ben ik ook als examinator/trainer verbonden aan de nautische commissie vanuit de regio, welke de zeilexamens afneemt.

Naast scouting ben ik sinds maart 2014 in het dagelijks leven te vinden in de huisartsenpraktijk als huisarts in opleiding. Best een druk bestaan dus, maar als ik nog wat vrije tijd over hou ben ik graag aan het snowboarden, hardlopen of wat gezelligs aan het doen met vrienden.

 

Jurjen

Functie binnen de groep:

Secretaris (groepsbestuur)

Over mij:

Mijn naam is Jurjen en ik mag secretaris van de Cornelis Tromp Groep zijn. Ik loop inmiddels alweer aardig wat jaren bij de groep rond, vanaf het moment dat ik zelf nog waterscout was. Daarna ben ik een aantal jaar leiding bij de waterscouts geweest. En sinds 2023 mag ik secretaris van de groep zijn. Ik ben dus vooral met allerlei dingen bezig die op de achtergrond moeten gebeuren. En ik loop regelmatig nog op een van onze locaties rond en steek graag m’n handen uit de mouwen als  er een klusje moet gebeuren! Voor alle administratieve en praktische vragen over onze groep kun je altijd contact met mij opnemen via secretaris@cornelistrompgroep.nl.