Wisten jullie dat er een schat begraven was nabij de Kralingse Plas? Nou de welpen van onze groep ook niet. Toch was het zo. Wegens het feit dat er niet veel welpen zouden meegaan, hadden we besloten om niet erg ver weg te gaan dit jaar. Dat er uiteindelijk toch voldoende meegingen, was natuurlijk heel gezellig. We zijn dit jaar ook voor het eerst met tenten gegaan, hetgeen op zich al een hele belevenis was.

De welpen waren gearriveerd en zaten iets te drinken toen een jongen verscheen. Zijn naam was Heintje. Hij bleek de nazaat te zijn van een scheepskapitein, die vroeger een grote goudschat had verstopt om uit handen van de rovers houden. Deze rovers maakten de plas onveilig. De plas was toen (in 1602) nog een belangrijke handelsroute, waar ook edelmetalen over werden vervoerd. Maar helaas was de kapitein nogal verward en vergeetachtig, dus wist hij de verstopplaats van de schat niet meer. Wel had hij zijn zoon 1 goudstuk gegeven als bewijs. En met dat goudstuk kwam Heintje naar ons toe. Natuurlijk wilden we helpen, als we ook een klein beetje van de schat mochten hebben.

Zo deden we allerlei spellen, oa tegen de rovers, moesten we een moord oplossen en dingen verzamelen. En als dat dan weer gelukt was kregen we aanwijzingen in een kist, waarop stond wat er kon worden weggestreept op de schatkaart. Uiteindelijk zou er dan 1 vak overblijven, waar we de schat moesten zoeken. Echter kwam er ook ene Jantje langs met bijna hetzelfde verhaal als Heintje en ook hij had een munt. Wie sprak nu de waarheid?

Na een zoektocht in de omgeving, gingen een aantal welpen nog een frisse duik nemen in de plas.

Op de 2e avond wisten we waar we heen moesten om de schat te zoeken. Probleem was echter dat het precies aan de overzijde van de plas was. Gelukkig wilde een aardige schipper met zijn knecht ons wel overzetten. Het was een heel avontuur zo voor onze welpen in het schemer varen naar de schat locatie. Zo vonden we de schat, maar er bleken ook rovers op de loer te liggen. Zij wisten nu dat wij de schat hadden, we moesten hem dus op ons kampterrein goed verstoppen. Na terugkomst hebben we gezellig bij het kampvuur gezeten en nagepraat over het avontuur.

De dag erop was het 's morgens een natte bedoeling, dus gingen we naar een plaats waar we allerlei leuke proefjes konden doen met: aardappels, bootjes, schrijven met ganzenveer, lepels maken, koe melken, metselen, bruggen bouwen, zeep en munten maken (en nog veel meer). Toen we weer terugkwamen bleek idd de schat te zijn gepikt door de rovers. Dat lieten we niet op ons zitten en we gingen hem terug veroveren, met allerlei opdrachten en hindernissen. Heintje was maar wat blij dat hij de schat uiteindelijk kreeg. Als beloning kregen alle welpen een "gouden" klomp, als dasring.

De groene groep (Jonne, David, Renske, Elles en Berend), had de meeste punten gescoord tijdens dit kamp. Zij worden eervol vermeldt op de site. We zongen met zijn allen het kamplied nog een keertje en sloten met de vlag. Dan was er voor een ieder lekkers te eten van de BBQ, geregeld door Jacala en de vader van Joris. Enkele ouders waren zo lief om voor ons de tenten in te pakken. Na het eten en opruimen namen we afscheid van elkaar en kunnen we terugkijken op een geslaagd zomerkamp 2012, alleen jammer dat Hathi was vergeten om boter mee te nemen.

Dit kamp was het laatste voor: Joris en Jonne, zij gaan naar de waterscouts
Dit kamp was het laatste voor: Franka, zij gaat toneelspelen (deed ze toch al)?
Dit kamp was het eerste voor: David, Patrick, Berend en Elles
Paula en Renske gingen al mee en gaan nog mee.

Namens de oude wolven, graag allemaal tot ziens na de zomervakantie (Akela)