Baloe vliegt over naar de waterscouts

Vandaag was de laatste dag voor Baloe bij de welpen. Na 4,5 jaar leiding te hebben gegeven gaat hij een nieuwe uitdaging aan bij de waterscouts. 
We hebben Baloe zijn lievelingsspellen gedaan een lekkere taart gegeten en de kinderen hebben voor hem nog iets leuks gemaakt.

We willen Baloe heel erg bedanken voor de afgelopen tijd!

 

ozio_gallery_nano

De welpen op herfstkamp in Duckstad

Afgelopen twee dagen hielden de welpen hun herfstkamp. Op vrijdagavond kwamen we er achter dat kwik, kwek en kwak, de kluis van dagobert duck hadden leeggeroofd. Gelukkig hadden we de inhoud wel weer teruggevonden. De volgende dag kwamen we meer bewoners van duckstad tegen, die zich anders gedroegen dan ze normaal deden. De zware jongen was lief, lampje was heel dom en zwarte magica had een plastic vierkant ipv haar glazen bol. 
Uiteindelijk kwamen we erachter dat de tekenaar van Donald Duck ontvoerd was door kwik, kwek en kwak (Hij was hen namelijk een keer vergeten te tekenen) en dat hij dus geen tekeningen meer kon maken, waardoor geen enkel karakter meer wist, hoe hij zich moest gedragen. Uiteindelijk bevrijdden we de tekenaar en werd alles weer normaal.

Zomerkamp 2014

Begin juli was het weer zo ver: de welpen gingen weer op zomerkamp! Dit keer was de locatie Oosterhout, waar we een prachtig clubhuis in het bos hadden afgehuurd.

Aangekomen in Oosterhout stuitten we op twee mysterieuze mannen in pak, die echte geheime agenten bleken te zijn! De welpen gingen niet zomaar op kamp, nee, ze moesten worden opgeleid tot heuse spionnen! Ze leerden allemaal spannende spionnenskills, zoals onzichtbaarheid, goed kunnen luisteren en goed kunnen onthouden.

Al gauw bleek dat die spionnenskills niet voor niets waren! We kregen van Mr. X., de leider van de geheime agenten de opdracht om de kwaadaardige Professor Grien tegen te houden. Daarbij werden we ook nog in de weggezeten door Edje, een gefaalde spion die niets kon.

Professor Grien was van plan om het drinkwater te vervuilen en de Nederlandse regering een flink geldbedrag afhandig te maken. Gelukkig wisten wij als geheim agenten daarvoor een stokje te steken, en wilde Edje ook nog helpen.

Al met al was het een superleuk kamp waarbij we hebben gezwommen, gespeeld in het bos, elkaar natgespoten, film gekeken en gesport. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt!

Groetjes van Baloe, Jacala, Hathi en Bagheera

Zomerkamp 2015

Dit jaar was het zomerkamp gehouden in Tilburg. We begonnen het kamp dit jaar een dag later op zondag. De kinderen hadden nog geen idee met welke reden ze dit jaar op kamp gingen, want ze hadden nog geen informatie gehad over het thema. Maar al snel werd dit duidelijk toen ze een computer vonden met daarop een bericht van de professor. De professor nam ze mee naar de middeleeuwen met zijn tijdmachine. Helaas begaf de tijdmachine het en zaten we vast in de middeleeuwen. Ons doel van het kamp was om zoveel mogelijk jaren bij elkaar te sparen dat we uiteindelijk weer duizend jaar verder in de huidige tijd uitkwamen.

 Als eerste maakten we een harnas, een schild, een zwaard en/of een helm, zodat we niet teveel zouden opvallen in onze moderne kleding. We gedroegen ons als echte schildknapen en hoopten dat we uiteindelijk als ridder geslagen werden.

Onze eerste opdracht was om zo goed mogelijk te mediteren, maar dit werd verstoord door een oude man, die te moe was om verder te gaan. Hij had een brief voor ons die bezorgd moest worden aan de zwarte ridder met het witte schild. Die zou dan de brief brengen aan de koning van Unauwen.

Tot onze grote schrik was de zwarte ridder met het witte schild aangevallen door rovers, en stond op het punt om zijn laatste adem uit te blazen. We besloten dan maar de brief zelf te bezorgen aan de koning. We kregen het paard en de ring van de zwarte ridder, als teken dat wij goed waren.

Onderweg kregen ook wij te maken met rovers. Die pakten ons paard en de ring af, maar gelukkig konden ze de brief niet vinden. Uiteindelijk kwamen we bij de grote bergen aan. Gelukkig wees de vriendelijke Piak ons de weg. Onderweg kwamen we allerlei (enge) beesten tegen. We kregen zelfs een slang in onze nek en moesten een vogelspin vasthouden.

Zomerkamp 2013

In de eerste week van de zomervakantie gingen de welpen zoals gewoonlijk op kamp. Het zomerkamp vond plaats in Wassenaar bij scoutingvereniging de vliegende Hollander. Het clubhuis lag aan de rand van een bos in de buurt van een groot veld. We waren dicht in de buurt van het centrum van Den Haag en dus ook vlakbij het strand.

Bij aankomst op het terrein werden de welpen opgevangen door 2 hooggeplaatste Romeinen. De welpen en ouders werden onderzocht of ze wel in het plaatsje Tivoli mochten verblijven. De welpen werden natuurlijk goedgekeurd, maar de ouders die konden gelijk weer huiswaarts, daar hadden de Romeinen niets aan.

De rondleiding die de welpen kregen werd onderbroken door Romulus. Hij was zijn bouwtekening kwijt (waarschijnlijk gestolen). De Welpen kwamen erachter dat de slaaf de tekening had gestolen. Nadat de welpen dit hadden ontdekt dachten ze dat ze rustig naar het strand konden of naar het Museon, waar “toevallig” een tentoonstelling over de Romeinen was. Na deze ontspannende activiteiten gingen de welpen op zoek naar de slaaf. De slaaf had de tekening gestolen omdat hij vond dat Romulus te veel aandacht kreeg terwijl ze samen het idee voor de stad hadden bedacht. De welpen zorgde ervoor dat de slaaf en Romulus hun ruzie bijlegden. Er werd lekker gebarbecued om dit te vieren.

Het zomerkamp was een groot succes, mede door het super goede weer.

Meer artikelen...

  1. Zomerkamp 2012